06 - 22 14 57 31 info@kaayman.nl

Over Kaayman

Kaayman is een enthousiast ontwerper met een voorliefde voor infographics en een passie voor illustraties, grafisch ontwerp en typografie.

Curriculum Vitae

Kaayman bestaat uit slechts 1 persoon, en wel Menno Mackay. Werkzaam en woonachtig in Gouda heb ik mij inmiddels gespecialiseerd in het maken van infographics, illustraties, logo’s en huisstijlen, en ik doe dit reeds meer dan 20 jaar.

Na het Gymnasium Erasmianum in Rotterdam, heb ik eerst Visuele Communicatie (een combinatie van grafische en illustratieve vormgeving) gestudeerd aan de Kunstakademie in ‘s Hertogenbosch, maar ik ben afgestudeerd aan de Kunstakademie St. Joost in Breda in de richting fotografie. Later zijn deze akademies gefuseerd. Mijn eindexamenwerk bestond uit een twaalftal groot formaat foto’s voor een storyboard van een animatiefilm.

Als gevolg van mijn stage ben ik reeds voor mijn afstuderen gaan werken als fotoredacteur bij het blad Elsevier. Tegelijkertijd heb ik parttime gewerkt als ontwerper en sinds 15 jaar ben ik fulltime ontwerper en illustrator en is Elsevier een frequente klant. Inmiddels zijn daar velen bij gekomen, zoals de Luchtverkeersleiding van Nederland, Douane en Politie.

Mijn grote passie ligt bij het maken van infographics, maar ook illustraties, typografie en grafisch ontwerp zijn een grote liefde en maak ik met groot plezier.