06 - 22 14 57 31 info@kaayman.nl

Grafisch ontwerp

Kaayman ontwerpt logo's en huisstijlen, maakt brochures, boekjes en meer voor interne en externe communicatie zowel in druk als online.
ContactPortfolio

Grafisch ontwerp

Kaayman wordt regelmatig benaderd voor het ontwerp van een logo of huisstijl. Een logo of beeldmerk dient herkenbaar te zijn, uw product te verwoorden en aan de uitstraling van uw bedrijf te voldoen. En als laatste moet het u en uw klanten natuurlijk ook aanspreken. Belangrijke elementen om te overdenken zijn: doelgroep, uitstraling (bijv. exclusief of juist voor iedereen, modern of vertrouwd), kleur en typografie.

Logo’s zijn er in alle soorten en maten, en vooral in alle prijsklassen. Bepalend voor die prijs is hoeveel tijd er aan gewerkt mag worden. Heeft u zelf al een idee, of moet een geheel nieuw concept ontwikkeld worden? Gebruikt u een bestaand lettertype, of wilt u iets dat niemand heeft? Stelt u hoge eisen aan exclusiviteit? Verwacht u veel verschillende schetsen om uit te kiezen? Wat zijn de toepassingen?

Branding en huisstijl

Indien u een logo wilt, dat voor alle toepassingen geschikt moet zijn, zoals visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, flyers, folders, internet, powerpointtemplates, autobelettering, nieuwsbrieven, advertenties en andere reclamedoeleinden, dan is het verstandig daar van tevoren al over na te denken. Een complete toepassing, met typografie, logo, illustratiestijl, eventuele fotografie etc., noemt men een huisstijl. Grote bedrijven laten vaak een stijlboek samenstellen, dat alle vormen van externe communicatie beschrijft. Dit om de merkidentiteit waarmee men naar buiten treedt veilig te stellen. Voor kleine bedrijven is dit niet van toepassing, maar wel is het belangrijk een beeldmerk na te denken, zodat het voor meerdere uitingen bruikbaar is.